Modellbåtlaget

Modellbåtlaget samles i 2. etasje på Søndre skur hver tirsdag for å bygge modellbåter, med fokus på tradisjonelle norske trebåter.

Vi tar utgangspunkt i byggesett eller lager det komplett fra bunnen av etter originale tegninger, da gjort om til hensiktsmessig skala for modellbygging. Vi har fått oss et flott maskinrom, hvor vi kan få til det meste når det gjelder å lage delene selv til et modellbygg.

Laget holder for tiden på med to interessante prosjekter, hvor det ene er en lokalbygd båt. Sandefjord er jo en by som er godt kjent for båt og skipsbygging. Den ene er en modell av Ormestadsnekka M/B Rolf, som skulle brukes til lett hvalfangst. Den andre er en modell av den tyske hvalbåten RAU IX. Artig modellbygg hvor originalen enda er i topp stand og ligger til kai i Bremen, Tyskland.

Ormestadsnekka lager vi parallelt med Fartøy- og kulturlaget, som skal bygge denne båten i full størrelse. Et godt eksempel på tverrfaglig samarbeid innenfor kystlaget.  I tillegg til disse prosjektene lager vi en del individuelle prosjekter.

Alle som har interesse for modellbåtbygging er velkommen, enten det dreier seg om byggesett, selvkomponerte båter, restaurering av gamle modeller eller bygging fra tegninger der alle materialene må lages. Vi holder til i 2. etasje i Søndre skur, hvorfra man har en fantastisk utsikt over byens indre havn. Kom gjerne innom for en kopp kaffe og båtprat.

Modellbåtlaget har også god kontakt med Vestfold Modellbåtklubb (VMBK), og flere av oss er også medlemmer i denne klubben.
Vi deltar på treff ved 3. Dammen i Tønsberg og på deres møter.

Les mer om Modellbåtlaget her. 

Kontakt Modellbåtlaget: Mathias Hansen, tlf. 993 39 401, mathias.ha.kl@gmail.com