Infolaget

Sjøveien til Haugesund sommeren 2018

I sommer var det Haugesund som var vertsby for landsstevnet til Forbundet kysten. Det fant vi ut var en akkurat passe tur for Olina og oss. Og for en tur det blei!

Fredag den 13. juli startet turen mot Haugesund. I det herlige sommerværet ble første etappe en veldig fin start på turen vestover. Første stopp underveis blei Risør, der Kystlaget Øster Riisøer hadde stilt ei bøye rett på innsiden av Stangholmen til disposisjon.

Neste dag gikk ferden videre til Kristiansand, nærmere bestemt til Bragdøya. Strålende vær hele dagen slo brått om til litt ruskevær fra sørvest den siste timen ned mot Oksøy fyr, og da var det fint å kunne legge til ved ei solid og god brygge hos Bragdøya kystlag. Også her hadde vi vært i kontakt med kystlaget i forkant, og vi blei møtt på brygga av ukas vert. Han tok oss med på en rundtur som virkelig imponerte. Alle de velstelte husene, aktivitetene og det nære samarbeidet med blant annet kommunen gjorde at Bragdøya kystlag framstod som et svært veldrevet kystkultursenter med stor aktivitet.

Som avtalt fikk vi selskap av RS2 Langesund fra Langesundsfjorden kystlag litt seinere på kvelden på Bragdøya. Et veldig trivelig sommerbekjentskap – til nytte og glede for både båt og mannskap.

Sammen med RS2 Langesund gikk turen videre og neste stopp var Korshavn på Revøy, nordvest for Lindesnes fyr. En flott dagstur i vårt 6-7-knops tempo, der vi passerte perler som blant annet Ny-Hellesund og Tregde.

I Korshavn fikk vi ei hel brygge for oss sjøl og var attpåtil invitert på fiskesuppe hos en god bekjent og venn av RS2 og mannskap. Kvelden her blei et av turens høydepunkter. Velsmakende suppe servert i så sjarmerende omgivelser og i så trivelig selskap har aldri vært bedre!

Etter Korshavn gikk turen videre til Egersund og Skudeneshavn. Bortsett fra en forholdsvis tåkete tur fra Korshavn til Egersund, så var det rolige og fine dager langs Jærens rev og over Boknafjorden.

Møte mellom RS2 Langesund og RS137 Kristian Gerhard Jebsen på vei ut Nordragabet ved Egersund.

I Skudeneshavn blei det både tid til å rusle litt i gamlebyen og til å nyte det gode liv på dekk.

 

 

 

Torsdag 19. juli gikk vi i kortesja fra Skudeneshavn til Haugesund. Turen gikk på innsida av Karmøy, forbi Kopervik og Fosen og inn Karmsundet og stevneområdet i Smedasundet. Olina fikk sin tildelte plass og noen dagers velfortjent hvile etter en vel utført tur fra Sandefjord og Gokstad kystlag til Haugesund.

På brygga ventet gamle kjente fra Gokstad Kystlag og det blei fine dager i godt lag for kaptein og mannskap på Olina  i Sildabyen – før turen gikk samme vei tilbake i like fint vær og i like godt selskap!

En tur littutenom det vanlige – en sommer helt utenom det vanlige!

Hilsen kaptein og mannskap på Olina

Ragnvald og Lillian