Fartøy- og kulturlaget

Fra gresk kystkultur til Gokstad kystlag – og tilbake?

Gokstad kystlag får stadig nye medlemmer. Til disse hører Christos Giannou (43). Med både slektsbånd og egen båt i Hellas vil han nå «bjuda» kystlagets medlemmer med på tur i gresk farvann.  

– Det hadde vært hyggelig om en gjeng herfra hadde lyst til å bli med på en båttur. Dersom turen legges til skuldersesongene, det vil si før eller etter de mest hektiske sommermånedene, vil det ikke koste dem mer enn drivstoff og mat. Det er også mulig å komme seg ut en tur ved å bidra med litt dugnadsjobbing på båten, sier han.

Det er nå seks år siden Christos kom flyttende til Norge. Han kom fra Sverige og Stockholm, der han selv så dagens lys for 43 år siden.
– Jeg har alltid trivdes med kystkultur, og mens jeg bodde i Trondheim var jeg med i Trondheim kystlag, forteller han.

Da Christos senere fikk jobb i, og flyttet til, Sandefjord var det naturlig for ham å ta kontakt med Gokstad kystlag.
– Jeg har vært medlem siden før jul, og prøver å få med meg medlemsaktivitetene hver onsdag, forteller han.

Christos har bygget om Ioniun Spirit, som har sin hjemmehavn på den greske øye Lefkada.

Byr på tur 

Av utdannelse er Christos fotograf, men i Sandefjord arbeider han som sjåfør på buss og lastebil. Kameraet har han imidlertid alltid med seg, allerede har han gjort opptatt av både videoer og fotografier som kystlaget skal få tilgang til.

I slutten av februar reiser han imidlertid «hjem» til Hellas. Der pleier Christos sin interesse for det maritime ved å ivareta og seile en egen turistbåt.
– Ionian Spirit er en 16 meter lang reketråler som jeg har bygget om til turistbåt. Den har åtte soveplasser og ligger på øya Lefkada, forteller han.
– Dit går det sommerstid fly fra Gardermoen, så den eller de som er interessert må bare ta kontakt med meg her, eller via Facebook, så ser vi hva det kan bli, oppfordrer han. 

Les mer om båten Ionian Spirit på båtens egen facebookside.