Infolaget Styre og stell

Honnør til Tønsberg

Ole Jonas Gran og Arne Kolstads 20-årige deltakelse under Gokstad kystlags Kystkulturdag ble klassifisert som et prosjekt – og dermed funnet verdig som vinner av årets Vandrepropell. På bildet sees fra v.: Jurymedlemmene Morten Hellemann og Kristian Fossum, prisvinnerne Arne Kolstad og Ole Jonas Gran samt jurymedlem Stig-Tore Lunde.

Juryen hadde som vanlig hatt en tøff jobb med å velge en vinner av den gjeve propellen. Antallet prosjekter var stort, og mulige vinnere mange.

Nevnt ble blant annet det nye dekket på Lanesbuen, skansekledningen til Oline, det sammenleggbare bordet i Karioka, Titania og slippvogna.

– Men det mest imponerende er at dere, Ole Jonas og Arne, har runda Tønna i 20 år for å delta her hos oss i Sandefjord, fastslo Kristian, Morten og Stig-Tore.

Ole Jonas og Arne er medlem i Loggen kystlag i Tønsberg. I år kom de med Loggens medlemsbåt Old Sport, som er en  ekte Furuholmen fra 1952, bygd på Nøtterøy. Båten ble gitt som gave til kystlaget av en tidligere reder. Den 29 fot lange båten er i dag utstyrt med en Yanmar motor.

Tidligere har de kommet med taubåten Truls.

– Den er bygget i jern og oppfører seg som et spett. Den ville helst gå ned, så det har vært noen utfordringer ja, innrømmet de glade prisvinnerne.

Tradisjonen tro ledet de glade Tønsberg-gutta nok en gang kystlagets medlemmer i allsang, deriblant deres signaturmelodi Ishavsseilerne.