Nyheter Ung

Full pott til ungdomsarbeidet

Gokstad kystlag Ung har fått tildelt 100 000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til restaurering av Colin Archer skøyta «Vega», og til fortsettelse av ungdomsaktiviteter med Meginjollene.  

– Det føles litt som å ha vunnet i lotto, sier Petter Tandberg, leder for Gokstad kystlag Ung.

Pengene fra stiftelsen skal brukes til restaurering av seilskøyta «Vega», som ble gitt i gave til kystlaget i fjor, fra advokat Einar Abrahamsen i Sandefjord.
– «Vega» er ei flott skøyte som skal brukes i opplæring for ungdom som tar båtførerbevis, samtidig som den inngår i opplegg med turer til Svenner for å meste lengre turer og bli kjent der ute. «Vega» kan også brukes til mindre turer til øyer i fjorden der vi også kan ta jollene på slep, sier Tandberg. 

«Vega» skal også være tilgjengelig for medlemmene av kystlaget, slik som «Lanesbuen». Den blir også viktig i arbeidet med å frakte diverse utstyr til Svenner.

Men først må skøyta restaureres.
– Vi er godt i gang, men mye råte må repareres samt oppussing innvendig av alt fra utskifting av madrasser, plater ved mast som har råteskader, alle hjørner på hytta og en del nødvendig teknisk utstyr. Vi har en lang liste, men støtten vi nå har fått vil komme veldig godt med, sier Tandberg. 

 

 

 

Bygger laget
GK Ung har allerede 6 joller klare til bruk for en hel skoleklasse på 30 elever av gangen. Målet er å bygge opp et godt lag for ungdom.
– Vi ønsker å bygge et ungdomslag som er aktivt og har mange aktiviteter, der de unge blant annet engasjerer seg i vedlikehold av båtene og planlegging av turene. Og vi trenger flere unge. Til nå har 8 ungdommer vært med og bidratt på Megin-prosjektet og på Vega, sier Tandberg.

Sparebankstiftelsen DNB støtter tiltak som skaper et bedre nærmiljø for barn og unge. De støtter tiltak innen kunst, kultur, friluftsliv, idrett, naturkunnskap, nærmiljøaktiviteter og kulturarv. #sparebankstiftelsendnb