Modellbåtlaget

Modellbåtlaget

Modellbåtlaget samles i 2. etasje på Søndre skur hver onsdag for å bygge modellbåter, med fokus på tradisjonelle norske trebåter.

Vi tar utgangspunkt i byggesett eller lager det komplett fra bunnen av etter originale tegninger, da gjort om til hensiktsmessig skala for modellbygging. Vi har fått oss et flott maskinrom, hvor vi kan få til det meste når det gjelder å lage  delene selv til et modellbygg.

Laget holder for tiden på med to interessante prosjekter, hvor vi har tatt tak i to lokalbygde båter. Sandefjord er jo en by som er godt kjent for båt og skipsbygging. Den ene er en modell av framnesferga Huvik II, som i sin tid fraktet folk fra indre havn til Framnes. Den andre er en modell av Ormestadsnekka M/B Rolf, som skulle brukes til lett hvalfangst.

M/B Rolf lager vi parallelt med Fartøy- og kulturlaget, som skal bygge denne båten i full størrelse. Et godt eksempel på tverrfaglig samarbeid innenfor kystlaget.
I tillegg til disse prosjektene lager vi for tiden en modell av Amundsens båt Gjøa, en fiskeskøyte og av motorbåten Neptun.

Noen av gutta i modellbåtlaget.

Alle som har interesse for modellbåtbygging er velkommen, enten det dreier seg om byggesett, selvkomponerte båter, restaurering av gamle modeller eller bygging fra tegninger der alle materialene må lages. Vi holder til i 2. etasje i Søndre skur, hvorfra man har en fantastisk utsikt over byens indre havn. Kom gjerne innom for en kopp kaffe og båtprat !

Les mer om Modellbåtlaget her. 

Kontakt Modellbåtlaget: Mathias Hansen, tlf. 993 39 401, mathias.ha.kl@gmail.com

[good-old-gallery id="2324"]