Infolaget Motorsamlingen

Langveisfarende lørdagsgjester

Lørdagskafeen holder stand i sommervarmen. At kystlagets brygger er et populært møtested, vitner helgens gjesteliste om. Noen hadde seilt fra Bodø, andre Gøteborg. Men den lengste distansen hadde nok Kaspar og Trisha Schibli tilbakelagt. De kom helt fra Vancouver Island i Canada.

Med en spesialbygget 53 fots teakyawl ved navn Starfire har Kaspar og Trisha Schibli fartet Europa rundt siden 2005.  De har besøkt en rekke steder, også her i Skandinavia, og blant annet vært så lenge i Norge en gang tidligere, at de rakk å ta en tur med Hurtigruta. Paret reiser i seks måneder og tilbringer så seks måneder hjemme i Canada. I fjor besøkte de Skotland.

– Der jobbet vi som hunder med båten i fjor sommer, den fikk blant annet et nytt dekk. Da vi reiste hjem for vinteren lot vi Starfire ligge igjen. Ferden til Norge denne gang gikk dermed fra den skotske vestkysten, opplyser paret.

I Sandefjord hadde de langveisfarende gjestene først besøkt Hvalfangstmuseet. Etter avtale fikk de så omvisning i kystlagets motormuseum av Per Angell-Hansen.

– For en samling! Og for en entusiasme. Dette er jo helt utrolig, sier de begeistret. I sola på Knuts benk flyter samtalene lett. Mange spennende temaer dukker opp. Vaflene og kaffen smakte visst også.

– Nå skal vi se det vi har lyst til på denne siden av Norge. Deretter setter vi kursen mot vestlandet, der vi også har tenkt å parkere Starfire for vinteren. Neste år går turen til de baltiske land, forteller de.[good-old-gallery id="4948"]Foto: Bente Wallander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

Gokstad Kystlag

Framnesveien 5, 3222 Sandefjord

Kontortid

Man-, ons- og fredager fra kl. 11 – 13.

Tlf: 45 81 62 86

Epost: post@gokstadkystlag.no

Fra Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Copyright © Gokstad Kystlag 2018. Utviklet av DigitalVenue.