Infolaget

Med Viknes i Europa – del VI – Wolfsburg

To nye dagbøksnotater er mottatt. Bli med til folkevognas fødeby, der det kan være langt mellom gode overnattingsplasser.

 

Viknes i Europa dagbok 17, 03 09 2013.

Vi kjører fortsatt vestover og har nå kommet til Wolfsburg, folkevognas fødeby og her var det en fin liten havn med en ”hafenmeister” som snakker engelsk og ikke minst vaskemaskin og tørketrommel, hvilken lykke!

Været har vært dårlig et par dager nå, med regn og mye vind. Vinden lager jo ikke noe sjø, men er det ikke noe vegetasjon langs kanalen tar den tak i båten og gjør det vanskelig å styre når farten er så liten og kanalen smal. Det går med en termos med te i løpet av de 5 til 6 timene jeg sitter og styrer. Er kanalen rett kan jeg legge inn selvstyringen, men møter jeg noen må jeg igjen styre selv.

Mittelland kanal ligger høyt i terrenget og har to ganger gått over en motorvei, og det er jo artig å kjøre over bilene med båt. Nett finnes omtrent ikke så nå har Sverre kjøpt nettilgang til begge våre maskiner, og jeg har vent meg til å lese ØP på nett, men jeg savnes jo papiravisa hver morgen likevel. Bilder kommer jeg til å måtte være forsiktig med på grunn av kapasiteten, men noen kommer det nok etter hvert. Vi planlegger å bli her i byen et par netter.

Magne

 

Viknes i Europa dagbok 18, 04 09 2013.

I Wolsburg har vi liggedag for å få vasket klær og handlet mat, og selvsagt slappe av litt og lese en bok mens Sverre sitter ved pc-en. Det har regnet og blåst en del og da er det deilig å ligge stille. Dagene om bord blir jo ganske like, vi kommer inn i en slags rytme. Jeg står opp først og koker kaffe og mens den trekker går jeg en tur på wc og vasker meg og det er nesten alltid bare kaldt vann. Så setter jeg meg ned med kaffen og skal skrive dagbok. Jeg har jo noe ved siden av kaffen , men det snakker vi ikke så mye om nå. Så står jo Sverre opp og han bruker litt tid for å komme seg, jeg gjør ferdig dagboken og så må jeg lese ØP på nett. Etter det er det frokost og da er det sånn at det er bacon bønner og egg annenhver dag og brødmat den andre dagen.

Brødet her er en historie for seg, det er hardt og surt og jeg spiser heller gryn i stedet for. Kjøredagen starter mellom 11 og 12 og da kjører vi som regel til 17 eller 18, vi trenger jo en liggeplass og det kan være ganske langt mellom dem, men vi ser dem jo på plotteren og da går de an å planlegge litt.

Når vi da har fortøyd for kvelden må vi jo se oss litt rundt, så skal vi lage middag og vaske opp og plutselig er det kvelden. Vi har hatt en egn evne til å finne liggeplasser enten ved en motorvei en jernbane eller som her en byggeplass hvor de dunker ned jernspunt hele dagen.

Magne