Styre og stell

Dugnad med duftende overraskelse

Slippen er nå klargjort for vinter. Under lørdagens dugnad ble mye gjort. Da fant man også årsaken til duften som har preget trappa opp til Modellbåtbyggerne og Gokstadveverne. 

På Slippen ble det lørdag gjennomført en høstdugnad i en vintermåned. Isolasjonsmatter ble satt opp foran dørene i lakkrommet og i båtbyggeriet, slik at det blir lettereå fyre opp der når det trengs.

Lanesbuen ble sikkert mange kilo lettere etter at alle blåskjæla var skrapet bort. Det ble også tatt bort mye skjell og groe fra flytebryggene.

Torolf kom med en henger som vi fylte opp med søppel og gamle motordeler.  Nye mannlokk ble tilpasset og satt på i begge dieseltankene på Lanesbuen. Nå er det bare å ta på litt pakningsstoff og skru fast. Neste gang vi trenger å gjøre rent i tankene er det bare og skru opp lukene.

Kåre mener at han har bruk over 50 timer på jobben.

Illeluktende kadaver

Det har luktet vondt i trappa opp til seilloftet gjennom flere år. Noen ganger merker man ikke så mye til det, men nå har man kunnet kjenne en stygg lukt lenge.

Lørdag ble deler av trappa tatt bort og i steinulla lå den et rottekadaver og råtnet. Nå er alt gjort rent, men det vil stå oppe en stund her, for å lufte ut det siste. Men hvor kommer disse dyra inn i huset? Jo, under trappa er det et rør inn til verkstedet med kabler, og et til Framnesrommet med vannrør, og så fant vi et til som gikk ut under huset og frem til den nye brygga mot bananbrygga.

Her var det en flott inngang til rotter og mink. Dette er nå stengt, så får vi håpe at problemet er løst. Det er også støpt under Framnesrommet og det skal støpes under trappa ved rørene.

Det ble servert pølser og vafler til alle som var med på dugnaden oppe i stua.
Tekst og foto: Yngvar Halvorsen[good-old-gallery id=»5825″]