Gokstadveverne Infolaget

Førjul og grøt

I denne oppslagstavla ser du bilder fra Slippen den siste uka før jul. På lørdag var det gokstadveverne som hadde ansvaret og Liv Berit og Grete vartet opp med alt fra de sedvanlige vaflene til grøt og rød saft. Som bildene  viser var det stor aktivitet hele uka, både ute og inne.

Julefreden senket seg over kystlaget denne uka. Styret med arbeidslagslederne hadde sitt siste styremøte i 2013 tirsdag, og dette ble markert med et lite julebord etter møtet. Vigdis og Anne Lise hadde ordnet mat og pyntet bordet, og sammen med hyggelige medlemmer, god mat og varme i vedovnen ble det en koselig avslutning.

Kystlaget har kjøpt inn en motor som skal stå i nybygget vårt (blå motor), Ormestadbåten. Medlemmene av Fartøy og kulturlaget holder på med å beregne hvor beddingen skal stå i båten slik at vektfordelingen og vinkelen på propellakslen blir riktig.

En motor til kom til kystlaget her om dagen, en Scandia i litt større format en vi er vant til. Den er lik den vi har i Lanesbuen og skal brukes til delemotor. Denne motortypen er ikke lett å få tak i så da vi fikk tilbud om å få denne slo vi til. Blant annet eksosmanifolden og dieselpumpa skal flyttes over på motoren i Lanesbuen.

Den siste store jobben før jul var det  Seilas og havnelaget som sto for, i samarbeid med Jarle som dykket. Det var bobleanlegget som måtte sjekkes da slangene fløt opp på noen plasser. Slangene ble rengjort og lodder ble lagt på så de la seg der de skal for å holde isen unna båtene.

Til sist var det tid for lørdagskafe med risgrøt, saft, vafler og kaffe. Det var Gokstadveverne som sto for kafeen.  Denne siste lørdagen før jul begynner å bli en tradisjon og mannge møtte frem for å få en bolle med grøt en vaffel.

Fortsatt god jul til alle i Gokstad kystlag, mange av oss har vel møttes over en kopp kaffe i romjulsstria og. Foto: Yngvar Halvorsen [good-old-gallery id=»5962″]