Infolaget

Kongelig nærvær når Grunnlovskonvoien ankommer byen

Den 15. juli stevner Grunnlovskonvoien 2014 inn til Sandefjord. Historiske fartøyer fra hele norskekysten har meldt sin ankomst. Samme dag kommer Kong Harald til Framnes for å åpne Europauken 2014, en jubileumsregatta med 100 klassiske europeiske seilbåter. På Slippen feirer vi begivenhetene med fest, mat og musikalske innslag utover kvelden.

 

Grunnlovskonvoien 2014 mønstrer historiske fartøyer fra hele kysten til samlet seilas mot Oslo. Når konvoien ankommer Oslofjorden den 17. juli kan publikum se den største mønstringen av historiske båter som noensinne har besøkt hovedstaden. Den 15. juli får vi besøk av konvoien i Sandefjord.

De fleste av Norges flytende kulturminner vedlikeholdes og drives av frivillige lag og foreninger. Tusenvis av dugnadstimer legges ned i båtene hvert år.

Faun, som ble bygd i 1916 ved Damsgaards Baatbyggeri og Motorforretning i Bergen, er en av de mange interessante båtene som deltar i konvoien.

I anledning grunnlovens 200-årsjubileum inviterer Forbundet KYSTEN og Norsk Forening for Fartøyvern nå alle båtentusiaster til å samles om en storslagen feiring av landets maritime historie. Det er havet vi har levd av, og Norges «riksvei 1» er fremdeles skipsleia langs norskekysten!

Grunnlovskonvoien starter i Florø 5. juli og vil følge en seilingsplan som inkluderer ti festivalhavner der lokale krefter vil arrangere en fest rundt konvoiens besøk, med kulturinnslag av forskjellige slag.

I Sandefjord har Sandefjord havn, Gokstad kystlag og hvalbåten Southern Actor gått sammen om et arrangement på Slippen på kvelden den 15. juli. Her blir det musikalske innslag ved Nordre Skur og Ballast, Gokstad Diesel & Blågress samt Varden trekkspillorkester.

Treffkomiteen serverer sin deilige fiskesuppe og drikke kan man få kjøpt i baren.

Se detaljert program for kvelden her.