Infolaget Nordre Skur og Ballast

Full rulle for Nordre Skur og Ballast

Skjermbilde 2015-07-15 kl. 09.13.48Gokstad kystlags eget kor Nordre Skur og Ballast har i forbindelse med landsstevnet kommet med en ny shanty-cd; Rolling home – Shanties from the seven seas. Vi får høre noen sangene under åpningsseremonien torsdag klokka 17. I løpet av stevnet risikerer du å bli overrasket av sangernes spontankonserter inne på stevneområdet. Koret inviterer også til et eget shanty-seminar. 

Fra omtalen av den nye cd-en siteres:
«Et kor med utgangspunkt i et kystlag bare MÅ ha shantier på repertoaret. Og siden vi holder til i sjøfartsbyen Sandefjord, blir saken enda klarere. Da NSoB ble startet i 1993, fikk vi fort shantier på repertoaret, og da forslaget  kom om å lage en CD med shantier, ble det godt mottatt av de fleste.
Vårt kor er et kor med sangere og komp. Litt utradisjonelt, kanskje, men vi trives med denne formen fordi den gir spillerom til arrangering i mange retninger : a capella sang (= uten instrumenter) og sanger som vokser på å ha instrumenter i ryggen. Variasjonsmulighetene blir flere og det musikalske uttrykket bredere.
Å holde shantiene framme i lyset i en tid hvor de ikke lenger har noen funksjon som arbeidsredskaper, virker viktig for at disse sangene ikke skal ta plass i den store glemmeboken. Mye fra seilskutetida er verneverdig. Shantier også burde være verneverdige i sjøfartsnasjonen Norge. La oss ta vare på tradisjonen.
Vi tror at vi tar best vare på shantitradisjonen ved å synge shantier. Det ville vært fint om du ville synge med!
ooo
Inviterer til seminar

NSOBs shanty-seminar varer i 2 x 2 timer (fredag 17. og lørdag 18. juli, kl 10-12, begge dager), ledes av korets musikalske leder Kjeld  Lunde, og vil finne sted i Gaiahallen. Tema for seminaret er ulike typer av shanties; Hva disse ble brukt til og hva sangene handlet om.  Du vil også lære noe om forskjellene mellom sjømannssanger og shanties, og få mange eksempler på dette.  I løpet av seminaret skal det øves inn tre – fire shanties. Disse vil bli fremført under stevnemiddagen lørdag kveld.

Seminaret er gratis, og du får utlevert alt av materiell, inklusivt noter med gitarbesifring.  Du må gjerne ta med deg eget instrument og bli med å spille. Du melder deg på til stevnekontoret eller til Gokstad kystlags kontortelefon 458 16 286 (man-, ons- og fredager mellom kl. 11 og 13).

Velkommen til et shanty-seminar hvor sang- og spilleglede knyttet til seilskipenes glansperiode står sentralt.

Påmelding til shanty-seminaret gjør du på stevnekontoret.
Nordre Skur og Ballast

Inviterer folk til å synge med: Nordre Skur og Ballast med musikalsk leder Kjeld Lunde (t.v.).