Infolaget

Bacalao i Slowfox på Svenner

IMG_1682Tradisjonen tro ble det på forsommeren invitert til bacalaofest på Svenner over sommeren. Som bedt, så gjort. Her har dere reisebrev signert Bente-Lill og Åge, datert Svenner, 5. september i det herrens år 2015.

IMG_1680

Vi og «Slowfox» var på Svenner på forsommeren, og når invitasjon til bacalaofest kom, var det helt klart at dette ville vi bli med på. Litt usikre på været var vi da det er et stykke båttur for oss som holder til i Vestfjorden, og vi må runde logoen til kystlaget.  Når datoen nærmet seg så vi at vinden skulle holde seg på nord og da er det ikke noe problem å komme seg rundt Tønna til Svenner. Nøyaktig to og en halv time etter at vi forlot vår båthavn på fredag, var vi på Svenner.

Varm grill og hjelpende hender

Her var det vennlighet og hjelpende hender, og vi fikk ligge i le av de litt større båtene.  Grillen var varm når vi kom og det ble felles bespisning i naustet.  Hyggelig kveld med kjente og noen ukjente, og etter litt rødvin i båten ble det leggetid. Lørdagen kom med båtfrokost.  Gammel Dansk i lite glass. Bacon og egg, kaffe og marmelade. Litt gråvær og litt regn og vind fra nord. Vi «slappet» og koste oss i båten. Leste og sov litt.

Og så var det tid for bacalao

Magne hadde hentet denne og gjester fra Sandefjord tidligere på dagen og nå hadde også Espen med sin 46 foter dukket opp sammen med en båt fra Stavern, dermed var vi syv båter. Gassbluss på fullt og forsiktig røring i gryta mens vi satt der forventningsfulle og hørte på Sonjas fortellinger fra tidligere tider på fyret, og at bacalaoen en gang hadde vært så salt at den var helt uspiselig. Prøvesmaking, for kald, må varmes mer, så var smaken der!  Vi var fremdeles i forventningsmodus. Men så tar Espen fram den store øsa og serverer porsjoner til alle rundt bordet. Varm nok, det blåses og smattes, så kommer kommentarene:  Beste bacalaoen noen sinne: – Han dærre Berggren, ja han kan det han!De fleste måtte ha flere porsjoner.  Fornøyde og forsynte og med noe i glassene tok det ikke lang tid før historiene kom fra alle kanter, og smil og latter preget alle de 17 som var samlet rundt bordet. Knakende hyggelig kveld.

Glitrende dagen derpå

Søndag og ny båtfrokost.  Men denne gangen i strålende sol fra skyfri himmel. Kalesje ned og formiddagen i shorts og singlet. Sommer! Samling syd for naustet i le for helgens stabile nordavind.  Kaffe på den store kjelen og praten gikk lett i solveggen.  Omvisning på fyret.  Starting av aggregat og omvisning i alle hus. Utfordringer i vedlikeholdet og fremvisning av hva som var utbedret. Magne ledet an og delte ut av sine kunnskaper om hvordan vedlikeholdet burde utføres. Interessant og motiverende. Så kom ettermiddagen og klart for avreise. Litt sjøsprøyt ble det på hjemveien men ikke mer enn at jeg sto tørt ved rorpinnen og Bente-Lill slikket sol på sidebenken. Underveis snakke vi om helgen og var begge enige om at det bare ble hyggeligere og hyggeligere for hver gang vi var sammen med folk fra kystlaget.

Stor takk til de som setter i gang aktiviteter og legger til rette for hyggelige opplevelse for oss vanlige medlemmer. Hilsen, Bente-Lill og Åge

[good-old-gallery id=»7963″]

 

Kontakt oss

Gokstad Kystlag

Framnesveien 5, 3222 Sandefjord

Kontortid

Man-, ons- og fredager fra kl. 11 – 13.

Tlf: 45 81 62 86

Epost: post@gokstadkystlag.no

Fra Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Copyright © Gokstad Kystlag 2018. Utviklet av DigitalVenue.