Fartøy- og kulturlaget Lanesbuen

Lanesbuen skal på «slipp» 16. September

07-DSC_0039Lanesbuen har etter sommeren hatt endel lekkasjer, og vil imorgen 16.9 bli satt på land på Framnes hvor den må repareres med blant annet tjæredrev, nye anoder,  eventuelle skrogreparasjoner og  påføres ny primer og bunnstoff.

Til dette arbeidet trenger vi noen som har lyst til å være med å se hvordan man vedlikeholder og reparerer en slik gammel båt som nå trenger litt kjærlig behandling for å kunne bli tett og fin igjen og klar for en ny vinter. Etter at båten blir sjøsatt igjen, vil det startes  på arbeidet med å sette på ny skansekledning, som kystlaget har vært så heldig å fått av et «støttemedlem» som liker seg godt på slippen vår. De som melder seg til å være med på arbeidet med å få båten «ship-shape» igjen vil få fortrinnsrett ved bruk i de periodene kystlaget ikke selv skal bruke båten. Hvis du har lyst til å være med, send en epost til fredi.tallaksen@gmail.com

Lanesbuen har nå vært i Gokstad kystlag i 15 år, og det er viktig at vi tar vare på denne skøyta, som er fin til turer med medlemmer i skjærgården, fisketurer og frakt til og fra Svenner fyr. Idag er det slik at de som skal bruke Lanesbuen må ha visse basiskunnskaper for å kunne kjøre en slik båt, samt opplæring i motor, instrumenter, elektronisk utstyr etc. Kravet vil fra sesongen 2015/16 bli utøket med at brukere minst må ha Båtførerbevis, i tillegg til VHF sertifikat.

Fred Ivar Tallaksen,  Fartøy og Kulturlaget