Fartøy- og kulturlaget Ny Ormestadsnekke Prosjekter

Ormestadsnekka, bygging frem til februar 2016

8M-båt_25jan2012

 

Det har vært lite oppdatering fra Fartøy og kulturlaget på byggingen iløpet av 2015 og det beklager jeg. Så hermed kommer en oppdatering på det vi gjorde iløpet av fjoråret samt våre planer utover våren 2016.

Vi har iløpet av det siste året vært 3-5 personer som har holdt på. Vi hadde jo opprinnelig et håp om å bli ferdig til Forbundet Kystens Landsstevne 2015, men slik gikk det ikke,. Vi har i det siste året holdt på med å tilpasse overgangen mellom den «flatbunnede» delen akterut og den mer vertikale over dette.

Første bordgang ble satt på ifjor samt at bordgang nr 2 er nå nesten ferdig. Åge Antonsen har laget en steamkasse som er godt isolert og fungerer til å dampe bordene som skal på plass. Siden bunnen av denne båten er veldig spesiell, så er det mange utfordringer i å få bordgangene tilpasset riktig.  På den andre bordgangen har vi forsøkt flere måter å tilpasse disse akterut, og vi har måtte gjøre jobben om igjen inntil vi ser hva som ble riktig.

Vi har også iløpet av årene hatt folk innom fra flere andre land, sist høst fra Mexico hvor vi fikk hjelp av dalejandroen hyggelige Alejandro Julian Dipp som hver onsdag denne høsten tok buss fra Borre til Sandefjord for å være med på byggingen. Et hyggelig og verdifullt tilskudd til vår lille gruppe!

Videre har vi nå også fått kjøpt mer materialer Telemark, som igjen er saget ved en lokal sag i Sandefjords distriktet, og som gjør at vi har furu nok til en god del bordganger oppover. Samtidig som bordganger tilpasses, må også eikespant lages, og der tar vi først og fremst utgangspunkt i «krokete emner» som vil gjøre båten sterkere og mer holdbar over tid.

Til de av dere som har lyst til å være med på byggingen av denne båten, kom innom båtbyggeriet på en onsdag kl 18 da vel!

Bilder fra det som er nevnt over finner du i albumet under.

 

Fred Ivar Tallaksen,
Fartøy og kulturlaget, Gokstad kystlag