Drivergruppa for Svenner Infolaget

Lysglimt fra Svenner

Svenner 1Da er skoleferien og utleie med vertskap på Svenner i gang. Det har vært noe utleie også tidligere på våren, men da uten vertskap. Våren har vært noe lunefull med tanke på været, slik at vi ikke har hatt mulighet til besøk så ofte som vi ønsker. Vi har imidlertid vært på dugnad, både i påsken og pinsen.

Påsken var det kaldt og utrivelig, men vi fikk gjort det vi hadde lagt opp til. Dugnadsgjengen bestod i hovedsak av drivergruppen i påsken. Pinsen var litt mye bedre, med noe mer varme og over 30 medlemmer, ganske likt representert fra begge kystlag. Vi ble ferdige med alt som skulle gjøres til sesongen, alt fra vask rydding, reparering og maling. Tankene på do er også modifisert for å romme noe mer slik at det bare må tømmes en gang årlig.

En stor takk til alle som bidro med sin innsats på dugnadene. Vi er helt avhengig av mange støttespillere for å holde fyret i den stand vi ønsker. Forfallet haler som kjent stadig innpå, men i løpet av en skikkelig dugnad øker forspranget igjen. Blant dugnadsfolka var det mange av årets vertskap. I den forbindelse ble det holdt en gjennomgang av rutiner ved brann. Vi fokuserte på sikkerhet og rømming, og oppfordret hvert enkelt vertskap å informere påtroppende vertskap. Vi har byttet rømmingsstigen på steinhuset og den på vokterboligen blir byttet så snart vi får den tilsendt fra kystverket.

Vi har jo også i år utleie uten transport, det resulterer i at vi har flere gjester som kommer i egen båt. Båtplassene på fyret er forbeholdt vertskap og gjester i vertskapsperioden. Det gjelder både ferjekaia, kranbrygga og trebrygga. Det er det enkelte vertskap som fordeler og avgjør, men jeg vil oppfordre alle til å sørge for best mulig for gjestene da det er de som gir oss inntekter. Utenom vertskapssesong er det første mann til mølla som gjelder. Når det gjelder fergekaia kan det jo være en fordel at den er mest mulig ledig. Kystverket sier at det gir beskjed i god til hvis de kommer og skal ha plass. Jeg ønsker alle en fin vertskapsperiode og en fortreffelig sommer.

Svenner 1

 

 

 

 

Hilsen Kaare Jansen

Leder Svenner Fyr Kystled

 

 

sssssss

Kontakt oss

Gokstad Kystlag

Framnesveien 5, 3222 Sandefjord

Kontortid

Man-, ons- og fredager fra kl. 11 – 13.

Tlf: 45 81 62 86

Epost: post@gokstadkystlag.no

Fra Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Copyright © Gokstad Kystlag 2018. Utviklet av DigitalVenue.