Gokstadveverne

Veverne i Gokstad kystlag har stor aktivitet. Laget holder til på seilloftet i Søndre Skur. Kom gjerne på besøk en onsdag mellom klokken 18 og 21.

Gokstadveverne har fire store vever, hvorav tre tilhører kystlaget. I tillegg kommer tre små vever, såkalte bordvever på stativ og en oppstadvev til billedvev og liknende. På bordvevene har barn fra tid til annen fått slippe til.
De fleste arbeidsoppgaver i forbindelse med veving kan nå utføres, da laget, i tillegg til alle vevene i ulike størrelser, har fått rennebom, spolesttiv, spiler og skytler.

Gokstadveverne har laget alt fra store ryer til løpere, små sitteplater i ull, fine brikker i lin, håndklær i gåseøymønster og festremser til eget bruk. Fire to meter lange løpere vevd av tynnskårne dongerifiller er overlevert til Svenner fyr, og to til vil bli levert senere.
Det har også vært arbeidet med brikkevev, strikking av sokker og store pledd. På denne måten får man både ivaretatt og utvidet disse kunnskapene, samtidig som alle har noe å gjøre selv om vevene er opptatt.

Du er velkommen som medlem i Gokstad kystlag og Gokstavdveverne, besøk oss gjerne i 2. etasje, Søndre Skur, så kan du se hva vi driver med. På seilloftet vil vi løse verdensproblemer og de mer lokale utfordringer cirka klokken 1930 hver onsdag, i pausen over en kopp kaffe/te med kjeks rundt det ovale bordet, sammen med modellbåtlaget og medlemmer i andre lag som stikker oppom en tur.

Kontakt Gokstadveverne: Bjørg Skaret, tlf. 33 45 88 66, bjorg.skaret@sfjbb.net.

Les mer om Gokstadveverne her.